Alpecin shampoo

alpecin shampoo

Koffeinshampoo til hårvækst? Alpecin påstår at de med deres shampoo og væske kan hjælpe mod mandligt hårtab.

Du har måske set reklamer for Alpecin. Alpecin er en shampoo / væske som reklamere med at kunne stimulere din hovedbund og fremme din hårvækst. Tesen er den at de mener at koffein hjælper mod hårtab. De benytter primært et studie fra 2007 til at understøtte deres påstand. I dette studie tog de hårsække fra mænd som led af arveligt hårtab og udsatte håret for henholdsvis testosteron og testosteron og koffein.

Undersøgelsen viste at håret som blev kun udsat for testosteron viste fortsat nedsat vækst, mens de hår som både blev udsat for testosteron og koffein blev stimuleret til fortsat vækst.

Deres konklusion var klar: koffein hjælper mod hårtab.

Men virker Alpecin egentligt mod hårtab?

Men det næste spørgsmål som selvfølgelig opstår, er: virker koffein shampoo mod hårtab?

Det er usikkert. Det er ikke endegyldigt bevist at koffein shampoo har en effekt mod hårtab. Det er der ikke lavet en større undersøgelse af.

Forsøget som Alpecin bygger på, foregik i et reagensglasmiljø. Det var ikke på rigtige menneskehår. Hårsækkene blev dækket af koffein i hele 5 minutter. I dette forsøg var der som sagt en positiv effekt mod hårtab, men det er tvivlsomt om effekten også er til stede i virkeligheden. Det er også værd at bemærke, at i tilsvarende forsøg i reagensglasmiljø, der havde Minoxidil ingen effekt mod hårtab og det er et godkendt middel til hårvækst.

Efterfølgende har Alpecin udgivet flere studier, som du kan læse her.

Hvis man læser de forskellige anmeldelser af Alpecin, er anmeldelserne meget forskellige. Nogle påstår at Alpecin er en decideret mirakelkur, der har reddet dem fra en “dødsdom” som skaldet, mens andre mener at Alpecin faktisk havde en øget effekt på deres hårtab.

Om Alpecin shampoo virker mod hårtab eller ej. Det er uklart. Det vil kræve større og mere seriøse undersøgelser. Om Alpecin shampoo er noget for dig, er op ti dig selv. Det er en forholdsvis billig løsning og i teorien er der ikke det store at tabe ved at prøve, men hav ikke for høje forventninger. Hvis du leder efter godkendte midler mod mandligt hårtab, anbefales det at du kigger på Regaine og Propecia.

Bemærk om Alpecin

Vores oplysninger på siden må ikke bruges som erstatning for professionel lægelig rådgivning. Dette indhold om Alpecin må ikke bruges som basis for at stille diagnoser og/eller fastlægge en eventuel behandling. Alpecin er ikke FDA godkendt til behandling af mandligt hårtab.

Hairguide.dk er udelukkende lavet til inspiration til metoder du kan anvende mod hårtab, i samråd med din læge.

Har du prøvet Alpecin shampoo?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *