Regaine Forte (Minoxidil)

Regaine

Regaine Forte er et lægemiddel mod arveligt hårtab. Det er testet og godkendt til aldersgruppen 18 til 40 år og er virksomt for både mænd og kvinder. Når man benytter sig af Regaine, er det vigtigt at man er tålmodighed. Håret vokser i faser og effekten ses ikke med det samme.

Effekten begynder ofte først at vise sig efter 2 til 10 måneder. Det er håndkøbsmedicin og kan som nævnt benyttes af både mænd og kvinder. Det findes i 2 slags version, en version som væske og en version som skum. Begge dele smøres på det område, hvor man oplever hårtab.

Regaine Forte virker fremmer hårvæksten, men det hår der genvindes er dog afhængigt af midlet og stopper man med at benytte sig af Regaine, vil man miste det genvundne hår.

Køb Regaine Forte i Danmark

Der er ikke nogen fast pris på Regaine Forte i Danmark, men det koster typisk omkring 800-900,- kroner for 3 måneders brug, hvis man køber det på apoteket. Det er 2.400-2.700,- årligt. Det er selvfølgelig et dyrt middel at benytte sig af, men man kan hurtigt (indenfor et halvt til et helt år) – vurdere om det virker for én eller ej.

Hvis man køber det online hos Mecindo eller Apopro, kan man ofte spare lidt penge. Her koster det typisk 650-750,- kroner for 3 måneders brug (1.950-2.250,- årligt).

Se de aktuelle dagspriser hos Mecindo her og hos Apopro her.

Spar op til 40% ved køb af Regaine i England

Nogle gange er der rigtig gode tilbud på Regaine hos Amazon.co.uk – Se udvalget her. Med lidt held kan man ofte finde 3 måneders forbrug for 400 kroner (Med forsendelse). Med en årlig pris på 1200 kroner, er vi efterhånden nede i et prisleje der er et at håndtere.

Køb generisk Minoxidil i USA og spar endnu mere

Pantenten på Minoxidil er udløbet og alle kan frit producere medicinen. Der er dog ikke et kæmpe udvalg af producenter som laver midlet. Men i USA kan man blandt andet finde brandet Kirkland, som er virkelig billigt. Det er det samme aktive stof, så virkningen burde være tilsvarende. Du kan blandt andet finde 12 måneders forbrug for omkring 50 dollars. Det er omkring 340,- kroner.

Se udvalget af Generisk Minoxidil hos Amazon.com her.

Forsendelsen vil selvfølgelig blive dyr. Det kan hurtigt blive 250 kroner i forsendelse, men stadig er den årlige pris ret lav. Du skal også påregne at pakken nok vil blive taget i tolden. Det er håndkøbsmedicin og der burde ikke være noget problem rent lovmæssigt at indføre Minoxidilen, men når en pakke bliver taget i tolden skal du betale moms af beløbet og importgebyr.

En udregning af køb af et års forbrug af generisk Minoxidil i USA kunne se således ud:

12 måneders Kirkland Minoxidil væske: 340 kroner

Forsendelse: 250 kroner

Moms: 148 kroner

Importgebyr: 200 kroner

I alt: 938 kroner.

Husk at hvis du køber for mere end 1.150 kroner, skal du også betale told.

Før du tager denne medicin

Det er altid en god idé at tage en snak med din læge, inden du påbegynder brugen af Regaine. Hvis du eksempelvis lider af midlertidigt hårtab, men fejldiagnosticere dit hårtab som almindeligt arveligt mandligt hårtab, er det virkelig ærgeligt at bruge så mange penge på behandlingen.

Du vil også miste det hår du har gengroet, ved stop af brugen af medicinen, så det kan være en rigtig god idé at få din læge med i dine tanker. Din læge kan hjælpe dig med at diagnosticere dit hårtab og give dig klarhed over hvilken type det er.

Du skal ikke bruge Regaine, hvis huden I din hovedbund er rød, hævet, irriteret eller inficeret. Dette kan nemlig forårsage, at for meget af medicinen optages i kroppen, hvilket kan give bivirkninger.

Læs altid medicinetiketten nøje for at være sikker på, at Regaine virker specifikt til din type hårtab.

Brug kun den slags Regaine, som er lavet til dit køn.

Spørg en læge eller apoteker, om det er sikkert for dig at bruge denne medicin, hvis du har andre medicinske tilstande, specielt:

  • Hjertesygdomme

Hvordan virker Regaine?

Man ved det faktisk ikke. Det er muligt, at det hjælper ved at udvide blodårene i hovedbunden, hvilket kan forbedre hårsækkenes funktion og dermed stimulere hårvækst.

Regaines virkning er som nævnt ikke permanent. Du skal blive ved med at bruge produktet for at beholde virkningen.

Hvor lang tid tager det før Regaine begynder at virke?

Det varierer. Kliniske forsøg har vist, at hårvæksten kan starte så tidligt som 8 uger efter starten af behandlingen med Regaine ekstra styrke skum eller væske. Men det kan tage op til 16 uger før man kan begynde at se resultater. Resultaterne varierer fra person til person, så du må væbne dig med tålmodighed.

Når du begynder at bruge Regaine, kan du blive ramt af en midlertidig forøgelse i hårtab de første 2-6 uger. Det er helt normalt, og er faktisk positivt – det viser, at dit hår er på vej fra hvilefasen til den aktive vækstfase.

Virker Regaine for alle?

Nej, der er adskillige faktorer der kan have indflydelse på Regaines effekt, herunder:

  • Arveligt hårtab i din familie
  • Hvor længde du har oplevet hårtab
  • Den specifikke type af hårtab du oplever
  • Hvor på hovedet du er ramt af hårtab

Virker det hurtigere, hvis jeg bruger Regaine oftere?

Nej. Det frarådes. Dit hår vokser ikke bedre, hvis du anvender det oftere end to gange om dagen som der anbefales og du forhøjer risikoen for bivirkninger.

Dine erfaringer?

Har du prøvet Regaine og virkede det?

120 ugers undersøgelse af Minoxidil 5%, 2% og placebo (Og hvorfor det er en god idé at kombinere Regaine med eksempelvis Propecia).

Én undersøgelse(1) fra 1999 af Minoxidil, viser hvilke resultater 4 grupper af mænd (9 pr. gruppe) opnåede over 120 uger. Grupperne var fordelt på henholdsvis: 5% minoxidil, 2% minoxidil,Placebo og én gruppe som ikke modtog behandling.

Der blev foretaget måling af hårvægt og antal over 96 uger, hvorefter undersøgelsen blev stoppet.

Grupperne med 5% og 2% minoxidil opnåede en signifikant stigning i de første 24 uger. Hvorefter gruppen havde én tilsvarende tabsrate af hår, som den gruppe der ikke modtog behandling (Eller modtog Placebo).

Da undersøgelsen blev stoppet efter 96 uger, returnerede de behandlede til samme basislinje som målgruppe der ikke havde modtaget minoxidil (Over 24 uger).

Kort sagt, så var der en stor effekt af minoxidil i starten, hvor de behandlede opnåede store fremskridt.

Kan man så sige at Regaine ikke virker i længden? Nej ikke rigtig.

Minoxidil skaber hårvækst og er den eneste godkendte medicin til dette. Men medicinen stopper ikke hovedproblemet, nemlig DHT´en, som stille og roligt skrymper hårrødderne. Kigger du på længerevarende løsninger på dit mandlige hårtab, er det altså én god idé at minoxidilen ikke står alene. Propecia er det eneste godkendte middel mod mandlig hårtab, der nedsætter DHT.

FAQ

Hvad hvis jeg ved et uheld får noget i ansigtet?

Det gør ikke noget: blot vask det af med koldt vand med det samme.

Hvordan ved jeg at Regaine virker?

Effekten ses på forskellige måder. Det kan være et godt tegn at man taber mindre hår, men mange oplever også en midlertidig forøgelse af hårtabet, da håret kan gå fra den hvilefase til vækstfase.

Hvis du kan se nye hår vokse frem, så er det selvfølgelig et stort tegn på at effekten er til stede. Nye hår kan være små, bløde og dunagtige og med en farve der er lysere end resten af håret. Med tiden bør de vokse sig tykkere og falde i et med resten af hårene.

Det bedste du kan gøre for dig selv, det er at tage før billeder. Gode billeder hvor du tydeligt dokumentere hårtabet. På den måde kan du sammenligne 6-12 måneder senere og se om effekten er til stede. Det kan være svært at huske præcist hvordan ens hår har været og når effekten kommer snigende over mange måneder, er det super godt at have noget at sammenligne med.

Hvad sker der, hvis jeg stopper med at bruge Regaine?

Så beholder du ikke eventuelle nye hår. Rapporter og studier viser, at hvis behandlingen stoppes, vil du miste det hår, som er vokset frem, og formentlig vende tilbage til samme hårtab som tidligere.

Det er dog værd at bemærke, hvis du holder op med at bruge Regaine, vil du ikke opleve et værre hårtab end du startede med.

Hvordan bruger jeg Regaine?

Du bør bruge Regaine som indlægssedlen foreskriver eller som du eventuelt har fået af vide af din læge. Du bør ikke bruge større eller mindre mængder end beskrevet.

Din hovedbund bør være tør og påfør den korrekte mængde til de ramte områder. Typisk benytter man Regaine to gange om dagen, om morgen og igen om aftenen.

Vask dine fingre efter du har påført Regaine.

Benyt kun medicinen i din hovedbund. Ikke brug den andre steder på din krop.

Bør opvares ved stuetemperatur og holdes væk fra høj varme og fugt.

Benytter du skum versionen, bør den holdes væk fra åben ild eller høj varme.

Regaine doseringsinformation

Almindelig dosis for:

Solution / væskeversionen:

Anvend 1 mL lokalt på de påvirkede områder i hovedbunden to gange dagligt. Den daglige dosis bør ikke overskride 2 mL

Skum:

Anvend en halv hættefuld på de påvirkede områder to gange dagligt.  

Hvad sker der, hvis jeg glemmer en dosis?

Hvis du har mulighed for at anvende den manglende dosis, så snart du kommer i tanke om det, så gør dette. Ellers spring den manglende dosis over.

Hvad bør jeg være obs på, når jeg bruger Regaine?

Pas på med at få det i øjnene, næsen eller i munden. Hvis dette dog alligevel skulle ske, så rens omgående med koldt vand.

Pas på med at bruge andre hudprodukter i de områder, hvor du behandles med Regaine.

Henvisninger

(1) Price VH1, Menefee E, Strauss PC.Changes in hair weight and hair count in men with androgenetic alopecia, after application of 5% and 2% topical minoxidil, placebo, or no treatment. J Am Acad Dermatol. 1999 Nov;41(5 Pt 1):717-21.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *